Procesní řízení ve vybraném podniku - Lacinová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na využití procesního managementu v malých a středních podnicích. Teoretická část obsahuje vysvětlené pojmy týkající se managementu jako takového, jeho historii a rozdělení do časových období. Podstatnou částí literární rešerše je vysvětlení rozdílu mezi funkčním a procesním stylem řízení. Funkční styl je v dnešní době nedostačující, a pokud si chce podnik udržet svou pozici na trhu, vhodnou cestou je zvolení procesního způsobu řízení společnosti. V praktické části je popsaný zvolený podnik ORICON s.r.o. Jedná se o tiskařskou společnost s dlouhodobou tradicí. Cílem bakalářské práce je vybrat a zhodnotit některé procesy probíhající ve firmě. Výstupem práce jsou návrhy na zlepšení probíhajících procesů, a to z personálního a marketingového odvětví. Návrhy jsou zobrazeny pomocí nových procesních map. Důsledkem je snížení nákladů při odborném školení řídících pracovníků a zviditelnění pro nové potencionální zákazníky.
Process management in chosen company
Keywords: Procesní management; funkční management; proces; analýza procesů; procesní mapy; reengineering; management; organizační struktura; Business process management; functional management; process; process analysis; process maps; reengineering; management; organization structure; quality management system