Srovnání procesu digitalizace mezi Spolkovou republikou Německo a Českou republikou v kontextu elektronizace veřejné správy - Horký, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zaměřuje na téma srovnání procesu digitalizace na pozadí států České republiky a Spolkové republiky Německo. V rámci komplexnosti pojmu digitalizace bude pozornost věnována oblastem Průmyslu 4.0 a eGovernmentu. Představeny budou jak pojmy a jejich význam, zasazení do celkového kontextu apod., tak také příklady přístupů států jako Francie, Korejská republika, Japonsko, dále Evropská unie, nebo také příklady firem a dopady čtvrté průmyslové revoluce na tyto hospodářské subjekty. Následně se diplomová práce zaměří přímo na eGovernment v České republice a Spolkové republice Německo jak z hlediska struktury, vývoje a hodnocení, tak i příkladů projektů a služeb. Závěrečná část bude věnována myšlenkovému zhodnocení Průmyslu 4.0 a eGovernmentu v obou zmíněných státech.
The comparison of the digital transformation process between the Federal Republic of Germany and the Czech Republic in the case of eGovernment
Keywords: Průmysl 4.0; eGovernment; Česká republika; Spolková republika Německo; technologický vývoj.; Industry 4.0; eGovernment; Czech Republic; Federal Republic of Germany; technological development.