Jazykový režim EU v praxi: srovnání dostupnosti dokumentů v češtině, ve francouzštině a v angličtině na webových stránkách Evropského úřadu pro výběr zaměstnanců - Blažková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se věnuje jazykové dostupnosti dokumentů na webových stránkách Evropského úřadu pro zaměstnanost, jako jedné z institucí Evropské unie. Práce sleduje jazykovou dostupnost dokumentů v angličtině, češtině a francouzštině. Vzhledem k tomu, že se jedná o problematiku Evropské unie, zabývá se práce mimo jiné institucionálním rámcem EU a rozdělení jazyků na půdě EU na autentické, pracovní a úřední. Součástí práce je popis webových stránek Evropského úřadu pro zaměstnanost, ale zejména analýza dokumentů dostupných na webových stránkách daného úřadu, jejíž výsledky jsou zpracovány do tabulek a grafů.
Linguistic regime of the EU in practise: comparison of the accessibility of documents in Czech, French and English on the website of the European Personnel Selection Office
Keywords: Evropský úřad pro výběr zaměstnanců; institucionální rámec EU; mnohojazyčnost EU; autentické jazyky; pracovní jazyky; úřední jazyky; The European Personnel Selection Office; the institutional framework of the EU; the multilingualism of the EU; authentic languages; working languages; official languages