Příběhy z česko-bavorského příhraničí - příklady bilingvnosti - Hrabáková, Anna (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce bylo vyhledávání bilingvních (česko-německých) osob žijících v česko-bavorském příhraničí. S nalezenými respondenty byly natočeny rozhovory, které byly zpracovány do formy uměleckého textu. Práce se zaměřovala na osoby narozené po roce 1989, a tím se dotýká fenoménu opět zcela propustných hranic mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo a přirozené migrace v definovaném regionu. Práce využívala analyticko-empirické metody.
Stories from czech-bavarian border - examples of bilingualism
Keywords: bilingvismus; česko-bavorské příhraničí; sociální sítě; dvojjazyčná výchova; jazyk; příběhy; rozhovory.; bilingualism; Czech-Bavarian border; social media; bilingual education; language; stories; interviews.