Reprezentace národních symbolů, ikon a příběhů v době okupace - Hubková, Helena (Jihočeská univerzita, 2012)
Předkládaná práce se soustředí na národní symboly, ikony a příběhy ve specifickém období národní nesvobody v průběhu německé okupace 1939-1945. Cílem práce je analyzovat literární texty, které byly publikované v daném období nebo s ním přímo souvisí, a zachytit možné proměny sledovaných národních symbolů, ikon a příběhů v průběhu druhé světové války. Práce se zaměřuje na způsoby užití sledovaných entit a jejich následnou reflexi.
Representation of national symbols, icons and naratives during the period 1939-1945
Keywords: národní symboly; ikony; německá okupace; national symbols; icons; German occupation