Mezidruhová interakce strakapouda prostředního (Leiopicus medius) a strakapouda velkého (Dendrocopos major) - Radová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2022)
Zkoumala jsem mezidruhové chování strakapouda prostředního a velkého poté, co strakapoud prostřední rozšířil svůj areál v jižních Čechách. Testovala jsem jejich vzájemnou agresi pomocí playbackových experimentů a dále jsem popsala skladbu stromů v jejich teritoriích.
Interspecific interaction of middle spotted woodpecker (Leiopicus medius) and great spotted woodpecker (Dendrocopos major)
Keywords: Leiopicus medius; Dendrocopos major; playbackový experiment; interakce; kompetice; rozdělení nik; Picidae; Leiopicus medius; Dendrocopos major; playback experiment; interaction; competition; niche partitioning; Picidae