Přeměna biologicky rozložitelných odpadů na bezzátěžové produkty. - Pufr, Josef (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce pojednává o přeměně biologicky rozložitelných odpadů (BRO) na bezzátěžové produkty. V úvodu řeší specifikaci BRO, jeho sběr a určování v katalogu odpadů a poté hlavní způsoby přeměny. Ve druhé části se zabývá hlavním cílem, kterým je návrh kompostárny v Chýnově. Tento projekt spočívá ve sběru informací, výběru vhodného místa, návrhu technologické linky, zvolení vhodných technických prostředků, ale i ve výpočtech plochy kompostárny a její ekonomické zhodnocení. Vzhledem k nutnosti řešení tohoto problému v Chýnově je pravděpodobné, že tento návrh bude základem skutečného projektu.
conversion of biodegradable waste into pollution-free products
Keywords: Biologicky rozložitelný odpad; katalog odpadů; kompostování; technologická linka; biodegradable waste; waste catalog; composting; technological line