PREMONSTRÁTKY KVĚTŮV DŮM V TÁBOŘE A RADVANOV CHARITNÍ DOMOV ČI MÍSTO INTERNACE? - Hrstková, Jana (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá působením řeholnic Kongregace sester premonstrátek v Charitním Květově domově v Táboře v letech 1936-1963 a v Charitním domově pro řeholnice v Radvanově u Mladé Vožice v období 1963-1989. Zároveň v těchto charitních domovech zachycuje příchod (v období let 1958-1965) a nucený pobyt šesti význačných katolických církevních představitelů. Práce je členěna do tří kapitol. První kapitola stručně pojednává o Kongregaci sester premonstrátek od jejího založení až po současnost. Druhá kapitola se zabývá příchodem a působením sester premonstrátek v Charitním Květově domově v Táboře v letech 1936-1963 a současně s třetí kapitolou sleduje příchozí internované osobnosti římskokatolické církve v letech 1958-1965. Třetí kapitola také popisuje nařízený přesun Charitního domova pro řeholnice z Květova domu v Táboře do Radvanova u Mladé Vožice a události v tomto ústavu v období 1963-1989.
Premonstrate Order of Sisters - Květův dům in Tábor and Radvanov Charity Home or Place of Internment?
Keywords: Kongregace sester premonstrátek na Svatém Kopečku; Charitní Květův domov v Táboře; Charitní domov pro řeholnice Radvanov u Mladé Vožice; internace církevních hodnostářů; Congregation of the Premonstratensian Sisters on the Holy Mountain (Svatý Kopeček); Charity Květ´s Home in Tábor; Charity Home for Nuns Radvanov near Mladá Vožice; internment of Church dignitaries