Problematika hromadného pohřbívání při katastrofách, zejména při infekčních epidemiích - Filipová, Darina (Jihočeská univerzita, 2007)
Samotné zadání práce reaguje na jednak nově vznikající rizika společenského vývoje a nárůst nebezpečí teroristických útoků různé intenzity a dále na narůstající ekologickou nestabilitu, která se projevila na území ČR v roce 1997 a 2002, při katastrofálních povodních a na dosud neúspěšný vývoj v jednání o tzv. Kjotském protokolu. Proto je potřeba aby jednotlivé státy se na případné krize připravili právně i věcně. Návrh takového řešení je v této práci v části číslo 5 Diskuse
Problems of mass burial during catastrophe, especially during infectious epidemie
Keywords: Problematika hromadného pohřbívání