Průzkum nabídky a poptávky služeb ve vybrané oblasti - Uhrová, Iva (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce řeší problematiku služeb. Zkoumá vzájemnou závislost mezi poptávkou a nabídkou služeb na Příbramsku. Pro získání podrobnějších informací o nabídce a poptávce služeb v dané lokalitě, bylo využito dvojího dotazníkového šetření (zařazeného do výzkumného záměru ZR JCU MSM 6007665806). Dotazník byl nejprve aplikován v obci Milín (2079 obyv.) a posléze ve městě Příbram (35 147 obyv.) Hlavním cílem, je dokázat efektivně využít získaná data k stanovení portfolia služeb a také odhalit, které služby daná lokalita postrádá. Cíl byl splněn. Výsledky výzkumu prokázaly, že obyvatelé ve městě nejvíce trápí nedostatek kvalitní lékařské péče, hobby markety a možnosti sportovního vyžití. Naopak v obci, by se nejvíce vítanou investicí stala investice k vybudování obchodů a bankomatů. Lze jen velmi těžko porovnávat možnosti města a obce, ale globálně lze konstatovat, že služby se centralizují a zároveň jejich nabídka roste.
ANALYSIS OF SERVICES SUPPLY AND DEMEND IN THE CHOSEN AREA
Keywords: Nabídka služeb; poptávka služeb; stanovení portfolia; nedostatkové služby; podmínky měst a obcí; Supply services; demand services; portfolio establishment; scare services; city and village conditions