Transcriptomic and functional analysis of salivary proteins from the tick Ixodes ricinus - Chmelař, Jindřich (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato dizertační práce byla zaměřená na identifikaci a charakterizaci proteinů ze slinných žláz klíštěte Ixodes ricinus, přenašeče původců Lymeské boreliózy a klíšťové encefalitidy v Evropě. První část práce využívá masivní sekvenace transkriptů slinných žláz k jejich identifikaci a popisu. Druhá část se zabývá funkční a strukturní charakterizací serpinu IRS-2, inhibitoru serinových proteáz ze slinných žláz klíštěte I. ricinus.
Transcriptomic and functional analysis of salivary proteins from the tick Ixodes ricinus
Keywords: transkriptom; Ixodes ricinus; slinné žlázy; serpin; IRS-2; transcriptome; Ixodes ricinus; salivary glands; serpin; IRS-2