Systém vnitropodnikového účetnictví v konkrétní organizaci se zaměřením na kalkulace nákladů - Albertová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá systémem vnitropodnikového účetnictví se zaměřením na finanční analýzu a kalkulace nákladů v podmínkách vybraného podniku. Teoretická část se soustředí na klasifikaci a členění nákladů podniku, provozní a ekonomickou strukturu podniku a metody kalkulací nákladů. Praktická část je zaměřena na nákladové položky společnosti Lázně Aurora s. r. o. Byla provedena horizontální a vertikální analýza nákladů u jednotlivých středisek a proveden výpočet kalkulace u vybraného produktu.
The system of internal accounting organization with specific focus on cost calculations.
Keywords: Vnitropodnikové účetnictví; náklady; alokace nákladů; provozní a ekonomická struktura; finanční analýza; kalkulace; Internal accounting; cost; cost allocation; operational and economic structure; financial analysis; calculation