Finanční analýza vybraného podniku - Bílková, Iva (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce byla zaměřena na zhodnocení finanční situace podniku, za období 2001 - 2005, pomocí jednotlivých ukazatelů Finanční analýzy. V práci byla popsána teorie a pojmy, které s finanční analýzou bezprostředně souvisí a byly představeny jednotlivé metody finanční analýzy. V podmínkách konkrétní společnosti s ručeným omezeným byla finanční situace analyzována ve dvou etapách. V první etapě bylo provedeno hodnocení vývoje společnosti na základě rozkladu Du Pont, s cílem odhalit objektivní vazby mezi hodnotami jednotlivých příčinných ukazatelů, které působí na změnu hodnoty ukazatele rentability. V druhé etapě byly počítány ukazatele, které nebyly zahrnuty v rozkladu Du Pont, ale používají se běžně ve finanční analýze. Na základě získaných údajů byla zhodnocena finanční situace podniku.
Financial analyse of choice company
Keywords: Rozklad Du Pont; Rentabilita; Aktivita; Zadluženost; Likvidita; Du Pont Analysis; Profitability; Activity; Indebtedness; Liquidity