Sledování pohybové aktivity masného skotu v průběhu roku - Ruda, Jan (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá hodnocením pohybové aktivity masného skotu s celoročně venkovním ustájením v závislosti na vybraných vnějších i vnitřních vlivech. Práce byla provedena na soukromé farmě, která obhospodařuje 40 ha v podhorské oblasti. Chovaná zvířata jsou kříženci masných plemen charolais, piemontese, aberdeen angus, hereford, gasconne, limusine, české strakaté.
Monitoring moving activity of beef cattle during the year
Keywords: pohybová aktivita; masný skot; pastva; pedometr; říjová aktivita; moving activity; beef cattle; pasture; pedometer; oestrus activity