Rozvoj tvořivosti jako cíl výchovy a vzdělávání - Táborská, Nikola (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá rozborem pojmu tvořivost a odborných pojmů s tvořivostí souvisejících. Jsou zde popsány cíle výchovy a vzdělávání v dějinách filosofie a rozvoj tvořivosti v kurikulárních dokumentech. Hlavním cílem této práce bylo poukázat na rozvoj tvořivosti u dětí jako na cíl výchovy a vzdělávání.
Fostering creativity as an aim of education
Keywords: Tvořivost; výchova; vzdělávání; imaginativní výchova; filosofie výchovy; kurikulární dokumenty.; Creativity; education; imaginative education; philosophy of education; curriculum.