Využití relaxačních technik učitelem ve výuce na 1. stupni základní školy - Ešnerová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá využitím relaxačních technik ve výuce na 1. stupni základní školy a konkrétními relaxačními technikami. Cílem práce je zjistit, jaké relaxační techniky využívají učitelé ve výuce na 1. stupni základních škol a jaké existují rozdíly ve využívání relaxačních technik s ohledem na typ školy. Pro výsledky šetření je použita metoda polostrukturovaného rozhovoru, zúčastněného pozorování a analýzy dat.
The application of relaxation techniques at elementary school
Keywords: Alternativní školy; arteterapie; dechová cvičení; Jacobsonova progresivní relaxace; jóga; mladší školní věk; muzikoterapie; relaxace; relaxační techniky; Schultzův autogenní trénink.; Alternative schools; art therapy; breathing exercises; Jacobson´s progressive relaxation; yoga; younger school age; music therapy; relaxation; relaxation techniques; Schultz's autogenic training.