Vytvoření a ověření intervenčního pohybového programu pro předškolní vzdělávání - Krčálová, Soňa (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem bakalářské práce je vytvoření a ověření intervenčního pohybového programu pro děti v předškolním věku. V teoretické části je podrobně zpracována charakteristika uvedeného věkového období a analýza souvisejících pojmů. Výzkum má charakter kvantitativního experimentálního šetření (experimentální soubor, kontrolní soubor). Základními metodami pro získání dat před a po aplikaci vytvořeného pohybového programu jsou standardizované testy pohybových schopností a dovedností. Pro vyhodnocení získaných dat jsou použity základní statistické metody.
Creating and verifying the locomotive intervention program for pre-school education
Keywords: předškolní věk; Rámcově vzdělávací program pro předškolní vzdělávání; motorické schopnosti; pohybové dovednosti; pohybová hra; pre-school age; frame educational program for pre-shool education; kinetic skills; movement acquirements; kinetic game