Nedostatky v mluveném projevu žáků ZŠ - Šallyová, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá nedostatky v mluveném projevu žáků ZŠ. Je rozdělena na dvě části, část teoretickou a praktickou. V teoretické části je shrnuta problematika komunikace, dále je zde uveden přehled českých hlásek a charakteristika mluvních orgánů. Hlavním tématem této části je problematika nejčastějších výslovnostních vad a způsob jejich odstraňování. Praktická část je zaměřena na analýzu sebraného materiálu, na základě dotazníku a vlastního pozorování.
Defects in spoken production of elementary school pupils