Riziko infekčních onemocnění spojené s užíváním drog - Anděrová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou infekčních onemocnění spojených s užíváním drog. Teoretická část popisuje obecné zákonitosti infekčních onemocnění, způsobů přenosu a prevence a podává základní charakteristiku problematiky užívání drog zejména ve vztahu k riziku infekcí. Praktická část seznamuje s výsledky analýzy a zhodnocení výskytu infekčních onemocnění u uživatelů drog v Jihočeském kraji a v České republice, analýzy údajů o uživatelích drog v Jihočeském kraji a dále s výsledky výzkumu úrovně znalostí dětí staršího školního věku o infekčních nemocech a způsobech ochrany před jejich vznikem. Na podkladě výzkumu byl vypracován informační materiál pro žáky základních škol o uvedené problematice.
The risk of infectious diseases associated with drug use
Keywords: infekční nemoci; prevence; drogy; infectious diseases; prevention; drugs