Navrhněte technologický soubor výroben bioetanolu s produkcí 500 až 2000 t za rok. - Houdek, Matěj (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá výrobou bioetanolu s produkcí 500 až 2000 t etanolu za rok. Teoretická část obsahuje popis procesu výroby bioetanolu z běžně dostupných surovin, způsoby výroby bioetanolu a zátěž legislativními předpisy a směrnicemi. Praktická část obsahuje konkrétní návrh výrobny bioetanolu s produkcí 2000 t etanolu za rok.
Propose technology complex of factories with production of bio-ethanol from 500 to 2000 tons per year.
Keywords: Bioetanol; příprava zápary; fermentace; destilace; denaturace.; Bio-ethanol; the preparation of the mash; fermentation; distillation; denaturing.