Pastorace seniorů jako jedna z cest k dobrému stáří - Balková, Magdaléna (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá možnostmi pastorace seniorů a snaží se ukázat její význam pro starého člověka. Také zdůrazňuje, že pastorace může být jedním ze způsobů, jak pomoci seniorům považovat své stáří za dobré. Pastorace je zároveň součástí péče o duchovní potřeby seniorů, kteří je mohou díky pastoraci lépe naplňovat. Práce se zároveň snaží poukázat na to, že církev pamatuje na konání pastorační péče o seniory, což dokládají vybrané církevní dokumenty.
The pastoral care of the elderly as a way to a good old age
Keywords: stáří; senior; potřeby; důstojnost; pastorace; old age; senior; needs; dignity; pastoral care