Typické rysy ve zpracování barevné modifikace Warteggova kresebného testu homosexuálními muži - Latini, Sandra (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá hlavními kresebnými rysy ve Warteggově kresebném testu (WZT) homosexuálními muži. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy projektivní metody, Warteggův kresebný test, základní charakteristiky barev a homosexualita. V praktické části jsou pomocí kvantitativní analýzy srovnávány testy WZT vyplněné homosexuálními a heterosexuálními muži. Bylo sebráno 40 testů ? 20 vyplněných homosexuály a 20 vyplněných heterosexuály. Byly stanoveny základní výzkumné otázky, na které je v závěrech zodpovězeno. Otázky se týkaly barevného provedení, odlišností jednotlivých polí v testu a celkového dojmu z vypracování. Bylo zjištěno, že zkoumané skupiny se od sebe liší především z hlediska symboliky v jednotlivých polí a interpretace. Cílem této práce bylo posloužit jako základ k dalším výzkumům zabývajících se touto tématikou.
Typical features in the processing of colour modification Wartegg's drawing test of gay men
Keywords: projektivní metody - Warteggův kresebný test - charakteristika barev - homosexualita; projective methods - Wartegg´s drawing test - characteristic of colors - homosexuality