Vliv rozdílné technologie zpracování půdy na výskyt plevelných druhů v obilninách - Janurová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá působením herbicidních přípravků z hlediska regulace plevelů v ozimé pšenici. Jedná se zejména o výskyt jednoletých dvouděložných plevelů, trávovitých a vytrvalých plevelných druhů. Z vybraných herbicidních přípravků byla zjištěna nejlepší účinnost u herbicidu Mustang Forte v konvenčním systému hospodaření a nižší účinnost u přípravku Biathlon 4D při hodnocení v minimalizačním způsobu hospodaření. Největší herbicidní efekt zaznamenal přípravek Biathlon 4D vůči heřmánkovitým plevelům.
Influence of different tillage technology on the occurrence of weed species in cereals
Keywords: Plevele; herbicidy; pšenice ozimá; minimalizace; klasické zpracování půdy; Weeds; herbicides; winter wheat; minimization; classical tillage