The Expression of Identity and Emotions in the Life and Work of Anne Lister - Nováková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zachycení vyjádření identity a emocí v životě a díle Anne Lister. Její názory, vytváření vnímání sebe sama a identita jsou znázorněny ve vztahu k nejvlivnějším tématům v jejím životě, převážně k její maskulinitě, sexualitě a vztahům. Cílem této práce je zachytit její koncepci identity a ustanovit rozdíly mezi jejím vnitřním světem a tím vnějším, kontrastovat její emoce a její jednání. Práce je napsána v anglickém jazyce.
The Expression of Identity and Emotions in the Life and Work of Anne Lister
Keywords: Anne Lister; identita; emoce; sexualita; maskulinita; vztahy; tajné deníky; Anne Lister; identity; emotions; sexuality; masculinity; relationships; secret diaries