Stanovení hodnoty podniku - Talířová, Klára (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této diplomové práce je v první části charakteristika pojmů, které souvisí se stanovením hodnoty podniku. Dalším cílem je popis metod a postupů, které se pro oceňování podniků využívají a jejich praktické seřazení. Cílem praktické části je provedení reálného ocenění podniku na vybraném podniku a to pomocí více metod. Pro stanovení hodnoty tohoto podniku byly vybrány dvě metody. První vybranou metodou je metoda ekonomické přidané hodnoty EVA a druhou metodou je metoda diskontovaného cash flow, která je hojně využívána. Po provedení výpočtů a zhodnocení výsledků obou metod budou tyto výsledky vzájemně porovnány.
Determination of the company value
Keywords: hodnota podniku; oceňování podniku; znalci a odhadci; metody oceňování podniku; výnosové metody oceňování podniku; company value; valuator; methods of evaluation; revenue methods; EVA; DCF; financial plan