Činnost Českého centra v Paříži - Nejedlá, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je pojednat o činnosti Českého centra Paříž. V práci jsem se zabývala nejprve obecně Českými centry a jejich činností, posláním a počtu Českých center ve světě. Dále jsem se věnovala Českem centru v Paříži jako takovému, popsala jsem jeho historii, personální obsazení, každodenní provoz a náplň práce stážistů. V druhé části jsem podrobněji pojednávala o kulturních aktivitách Českého centra Paříž a to o výtvarném umění, hudbě, literatuře, filmu, divadlu, módě a designu, vzdělávání, společenských vědách, architektuře a vědě a výzkumu. V závěru práce hodnotím význam a přínos aktivit pro česko-francouzské prostředí v oblasti kultury a obraz české kultury, které centrum nabízí francouzskému prostředí.
Activities of Czech Centre in Paris
Keywords: České Centrum Paříž; kulturní aktivity; česko-francouzské prostředí; výtvarné umění; hudba; Czech Centre in Paris; cultural activities; Czech and French environment; visual arts; music