Současné amatérské muzikály v Jihočeském kraji s důrazem na muzikál "Tep královské krve" - Maršíková, Renáta (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem mé diplomové práce "Současné amatérské muzikály v Jihočeském kraji s důrazem na muzikál "Tep královské krve" je představit autorský počin Gabriely Molové a Leoše Voronina, muzikál Tep královské krve. První kapitoly se věnují samotnému muzikálu v obecném pojetí, jeho historii, vzniku a vývoji. Další část zahrnuje stručné seznámení se vznikem amatérské činnosti a jejími potřebnými složkami. Další kapitoly se zaměřují na muzikálové produkce z Jižních Čech, jejich autory, a prostředí, kde se odehrávají. Touto prací bych také ráda poukázala na úspěšnost ostatních amatérských muzikálů, které se na jihočeské scéně objevily v posledních pěti letech.
Contemporary amateur musicals in Southern Bohemia with emphasis on musical "Tep královské krve"
Keywords: muzikál; vývoj muzikálu; amatérský soubor; autorský muzikál; Jižní Čechy; musical; evolution of musical; amateur ensemble; musical copyright; South Bohemia