Životní styl studenta PF JCU - Bláha, Martin (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na životní styl vysokoškoláka JCU PF, oboru výchovy ke zdraví, prezenčního a kombinovaného studia v Českých Budějovicích. Z dostupných materiálu jsme se zaměřili na kvantitativní výzkum, kde hlavní metodou je dotazování. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Práce popisuje zdraví, determinanty zdraví, prevenci zdraví, pohybovou aktivitu, duševní hygienu aj. Líčí životní styl z obecného hlediska. Popisuje složky životního stylu (spánek, strava a pitný režim, volný čas, stres, alkohol, kouření, sexuální chování, užívání drog). Následně prostřednictvím dotazníkového šetření analyzuje postoje a zkušenosti studentů vysoké školy se svým životním stylem a vše co s životním stylem souvisí a náleží mu. Důležité bylo ze současných poznatků zjistit, zda lze životní styl studentů považovat za zdravý a jaký je současný životní styl studentů výchovy ke zdraví, prezenčního a kombinovaného studia.
Lifestyle of students PF JCU
Keywords: Životní styl; zdravý životní styl; zdraví; determinanty zdraví; složky životního stylu (spánek; strava a pitný režim; volný čas; stres; alkohol; kouření; sexuální chování; užívání drog a volně dostupných léků); adolescence; raná dospělost; terciární vzdělávání.; Lifestyle; healthy lifestyle; health; determinants of health; ingredients lifestyle (sleep; food and drink; leisure; stress; alcohol; smoking; sexual behavior; drug use and CHC); adolescence; early adulthood tertiary education.