Kombinatorické principy ve školské matematice - Březinová, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce obsahuje podrobné vysvětlení kombinatorických principů využívaných ve školské matematice. Jednotlivé principy jsou důkladně vysvětleny a procvičeny. Úkoly v závěru kapitoly slouží čtenáři k otestování získaných vědomostí.
Combinatorial principles in school mathematics
Keywords: kombinatorika; kombinatorické principy; pravidlo součtu; pravidlo součinu; princip inkluze-exkluze; Dirichletův princip; přihrádkový princip; rekurze; bijektivní důkaz; dvojí výpočet; Combinatorics; combinatorial principles; rule of sum; rule of product; Inclusion-exclusion principle; pigeonhole princip; recurrence relation; bijective proof; double counting