Prvky pop artu ve výtvarně-projektové výuce na 1. stupni ZŠ - Rypotová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2022)
Předložená teoreticko-projektová diplomová práce se zabývá aplikací pop artu do výtvarné výchovy na 1. stupni základní školy. Teoretická část je rozdělena na dvě kapitoly. První kapitola popisuje vznik a vývoj pop artu a druhá je zaměřena na pop art z pohledu didaktiky výtvarné výchovy. Projektová část diplomové práce je rozvržena do šesti lekcí, které jsou součástí výtvarné řady nazvané Rychlovýlety za pop artem do muzeí a galerií moderního umění. Jednotlivá témata lekcí jsou zprostředkována hravou formou a koncipována tak, aby během nich bylo využito různých výtvarných technik.
Pop art Elements in Art Project Education at Primary School
Keywords: pop art; projektové vyučování; výtvarná výchova; moderní umění; muzeum; galerie; pop art; project-based learning; art education; modern art; museum; gallery