Kognitivní funkce metafory v epoše poststrukturalismu - Staněk, Libor (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce si klade za cíl analyzovat pojem metafory po etablování poststrukturalistického diskurzu, zvláště dekonstrukce. Student se pokusí zodpovědět otázky: co je literární prostor, zda existují jeho hranice vůči referenční sféře řeči a lze-li prokázat kognitivní funkci metafory.
The cognitive role of metaphor in post-structuralist epoche