Sherlock Holmes: From literary character to pop culture symbol - Hulcová, Anna (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce Sherlock Holmes: z literární postavy symbolem popkultury se zabývá souborem šedesáti detektivních příběhů Arthura Conana Doyla, označovaným jako kánon. Cílem této práce je poukázat na aspekty, jež přispěly k popularitě postavy Sherlocka Holmese a série jako takové. Osoba Sherlocka Holmese se stala jednou z nejčastěji adaptovaných literárních postav, což se odráží v mnoha oblastech populární kultury. Zvláštní pozornost je věnována nejnovějším adaptacím představujícím Sherlocka jako populární ikonu moderní doby.
Sherlock Holmes: From literary character to pop culture symbol
Keywords: Sherlock Holmes; kánon; popularita; adaptace; Sherlock Holmes; the canon; popularity; adaptations