Rozbor současného stupně rozvoje elektromobility v České republice - Votruba, Michaela Hana (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářskou práci jsem vypracovala na téma "Rozbor současného stupně rozvoje elektromobility v České republice". Cílem bakalářské práce bylo nejenom představit elektromobilitu a nejvýznamnější zástupce elektromobilů, ale také zjistit postoj veřejnosti k tomuto tématu. Jaké důvody odrazují od koupě elektromobilu? Jaké kolují mýty o elektromobilitě? Která demografická skupina je elektromobilitě nakloněna, a která ne? A další otázky jsou předmětem této práce. K získání odpovědí na tyto otázky bylo nutné v první řadě sestavit dotazník, následně jej rozšířit mezi veřejnost a postavit odpovědi na kvalitním reprezentativním vzorku populace. Z výsledků vyplynulo, že pro mnoho lidí je omezením vysoká pořizovací cena a také nedostatečně rozvinutá síť nabíjecích stanic. Nedostatečnou podporu státu například ve formě dotací nevidí lidé jako překážku.
Analysis of the current development of electromobility in the Czech Republic
Keywords: elektromobilita; nabíjecí stanice; pořizovací cena; dojezd; stupeň rozvoje; electromobility; recharging station; purchase price; range; level of development