Sbírka laboratorních úloh pro střední školy a gymnázia. - Křiváček, Matouš (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce se zabývá popisem moderních metod a forem výuky chemie používaných ve středoškolském vzdělávání při její výuce. Dále se zabývá bezpečností práce a první pomocí ve školní laboratoři. V praktické části jsou zpracovány zadávací protokoly pro navržené laboratorní úlohy pro žáky středních škol. Diplomová práce navazuje na bakalářskou práci autora, která se zabývala laboratorními pracemi pro žáky škol základních. Pro dříve zpracované školní pokusy pro základní školy spolu s laboratorními pracemi uvedenými v diplomové práci byl také vytvořen online přístupný katalog doprovázený videodokumentací.
Collection of Laboratory Exercises for Secondary Schools and Grammar Schools.
Keywords: laboratorní práce; trendy ve výuce; bezpečnost práce; laboratory exercises; trends in teaching; work safety