Vyhodnocení reprodukčních a produkčních vlastností ovcí plemene suffolk ve vybraném chovu - Jankovská, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce bylo vyhodnocení reprodukčních a produkčních vlastností ovcí plemene suffolk ve vybraném chovu. Reprodukční ukazatelé byly sledovány na základě vypočítaných průměrných hodnot jalovosti, úhynů po porodu, gravidity a plodnosti v procentech. Z produkčních ukazatelů byla sledována průměrná hmotnost ve 100 dnech zvířete, šířka tuku a hloubka svalu beránků a jehniček. Výsledky byly zpracovány do tabulek a grafů. V této práci byly dále zjištěné údaje ověřeny jednofaktorovou analýzou rozptylu pomocí F testu na hladině významnosti.
Evaluation of reproduction and production traits of sheep breed suffolk in selected breeding
Keywords: beránci a jehničky; produkce; reprodukce; plodnost; rams and female lambs; production; reproduction; fetility