Dotační politika Diecézní charity České Budějovice - Hanousková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2010)
V praktické části je popsaná příslušná nezisková organizace, včetně přehledu zdrojů financování v letech 2003-2009, rozdělení získaných finančních prostředků mezi jednotlivé projekty v letech 2006-2009 a konkrétnější popis vybraného projektu, způsob sestavení rozpočtu při žádosti o dotaci a vyúčtování přidělené dotace. Projekty jsou zpracovány velmi dobrým způsobem, a proto mají velkou šanci při získávání podpory. Mají i dobrou základnu, co se týče stálých dárců a sponzorů. Pro klienty vytváří prostředí s příjemnou atmosférou, zaměstnanci mají velkou vůli pomoci a poskytovat kvalit a dobře míněné rady. V případě, že se své práci neustane, má tato nezisková organizace šanci, že stále více klientů bude jejich služby využívat. Každý z nás se může dostat do tíživé životní situace a služby tohoto formátu bude chtít využít.
Grant policy of Diocesan charity Ceske Budejovice
Keywords: nezisková organizace; financování; dotace; projekt; vyúčtování; příjmy.; nonprofit organization; funding; grants; project; settlement; revenues.