Využití nových statistických postupů při vyhodnocení realizace KPÚ v Jihočeském kraji - Hrníčková, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá vyhodnocením realizace komplexních pozemkových úprav v rámci Jihočeského kraje. V teoretické části jsou popsány všeobecné informace o pozemkových úpravách, od historie až po jejich cíle. Dále následuje zaměření na společná zařízení a polní cesty, především na jejich kategorie, dále pak na požadavky a návrhy cestní sítě. Praktická část je zaměřena na realizace polních cest, zejména na jejich nákladovost a kolik km bylo v jednotlivých okresech realizováno. Dále je vybrán podrobně jeden okres (Táborsko). Vyhodnoceny jsem zejména technické parametry vozovek, dále pak doba zahájení a ukončení, zda se jedná o rekonstrukci či novostavbu a vše finančně porovnáno. Získané výsledky jsou vyhodnoceny těxtově i graficky.
The use of new statistical processes by evaluation of land adjustment realization in Southern Bohemia.
Keywords: Pozemkové úpravy; realizace; polní cesty; statistické metody; land adjustment; realization; forest roads; statistical methods