Chovatelské a ekonomické vyhodnocení chovu masného skotu - Zrůbková, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2011)
Předložená diplomová práce se zabývá chovatelským a ekonomickým vyhodnocením chovu masného skotu v Zemědělském družstvu Krásná Hora nad Vltavou a.s. v letech 2009 a 2010. Cílem této práce bylo zhodnotit úroveň chovu masného plemene Blonde d´Aquitaine ve výše uvedené společnosti v chovných stájích Vysoký Chlumec, Obděnice, Skrýšov, Hojšín a Narysov. Výsledkem této práce je zjištění, že rentabilita chovu masného plemene, je možná pouze za předpokladu čerpání dotací a výrazného snížení mzdových a režijních nákladů.
Breeder and economic evaluation of beef cattle rearing
Keywords: masný skot; chov; plemeno Blonde d´Aquitaine; reprodukce; náklady; výnosy; rentabilita