Toulky po březích Něvy - Vojtová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá založením města na Něvě Sankt Petěrburgu, popisuje jeho architektonický vzhled a vybrané pamětihodnosti. Zaměřuje se především na památky a architektonické celky, které jsou turisty velmi navštěvované a oblíbené.Popis navštívených míst je obohacen o vlastní zkušenosti a zážitky.
Rambles along the Banks of the Neva River
Keywords: Sankt Petěrburg; řeka Něva; bílé noci; Ermitáž; Státní ruské muzeum; Kunstkamera; duchovní Sankt Petěrburg; Sankt Petersburg; Neva river; Hermitage Museum; Winter Palace; Russia; Palace Square; Peter the Greatś; The State Russian Museum