Analýza příčin výskytu častých zdravotních problémů u dojnic dvou kombinovaných plemen skotu ve zvolených chovech, včetně vlivu na jejich užitkovost a reprodukci s následným doporučením k jejich nápravě pro chovatele - Idjartovová, Elyzaveta (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem práce byla analýza příčiny výskytu častých zdravotních problémů u dojnic dvou kombinovaných plemen skotu ve zvolených chovech, včetně vlivu na jejich mléčnou užitkovost a reprodukci s následným doporučením k jejich nápravě pro chovatele.
Analysis of the causes of the occurrence of frequent health problems in dairy cows of two combined breeds of cattle in selected farms, including the effect on their productivity and reproduction with subsequent recommendations for their correction for breeders
Keywords: dojnice; fleckvieh; ČESTR; laktace; zdravotní postižení; paréza; paznehty; prevence; užitkovost; Dairy cow; fleckvieh; CESTR; lactation; health problem; paresis; prevention; utility