Zdraví, nemoci, úrazy a prevence - učivo ve výuce přírodopisu na základních školách - Machatová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
V diplomové práci je navržen výukový materiál vhodný pro 2. stupeň ZŠ zpracovávající téma: Zdraví, úrazy, nemoci a prevence ve výuce přírodopisu podle rámcově vzdělávacího programu pro základní vzdělání. Návrh výukového materiálu má podobu výukového textu, didaktických her, aktivizačních a motivačních prostředků, které mají zábavnou formou upevnit vědomosti a dovednosti žáku a získat v nich pocit odpovědnosti za své zdraví. Teoretická východiska diplomové práce obsahují analýzu RVP ZV a analýzu nejpoužívanějších učebnic přírodopisu.
Health, Illness, Injury and Prevention - The Topic in Biology Curriculum at Primary School
Keywords: zdraví; nemoci; úrazy; prevence; výuka; přírodopis; Health; Illness; Injury; Health precaution; Education; Biology