Simulace jízdních režimů vozidla pro stanovení optimálního provozu motoru. - Hart, Petr (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce se zabývá popisem činnosti řídicí jednotky motoru v různých režimech spalovacího motoru, které byly záměrně nasimulovány na základě vybraných situacích z běžného provozu. Práce je rozdělena na 2 základní části. První část je teoretická a má za úkol vytvořit přehled o palivové soustavě spalovacího motoru a její činnost v součinnosti s řídicí jednotkou motoru. Druhá část je zaměřena na měření spotřeby paliva jednotlivých režimech motoru. Na základě naměřených hodnot bude sepsáno doporučení pro řidiče pro hospodárnou jízdu a tím zmenšení negativního vlivu na životní prostředí.
Simulation driving mode of the vehicle to determine the optimal operation of the engine.
Keywords: Vstřikování; Motronic M 1.7.2; volnoběh; částečný výkon; plný výkon; jízda z kopce; Injection; Motronic M 1.7.2; freewheel; partial performance; full power; downhill