Prvky chování vlka (Canis lupus) ve vztahu k prvkům chování německého ovčáka (Canis lupus f. familiaris). - Zunková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem mé práce bylo porovnat shody a rozdíly v chování u vlka obecného (Canis lupus) a německého ovčáka. Moje práce je rešeršní. Údaje o chování a porovnání jsem získala z literatury a z vytvořených dotazníků, určených pro chovatele německých ovčáků. Z dostupných zdrojů vyplynulo, že odlišnosti mezi chováním vlka obecného a německého ovčáka jsou u německého ovčáka dány domestikací, prostředím, vlivem člověka a vzhledem.
Components of wolf behaviour (Canis lupus) relate to the native behaviour of German Shepherd dog (Canis lupus f. familiaris).
Keywords: Klíčová slova: vlk obecný; německý ovčák; chování; domestikace; Keywords : Wolf; a German shepherd dog; behavior; domestication