Role čtenáře v recepční teorii Umberta Eca - Zrostlíková, Anna (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se bude zabývat otázkou role čtenáře v umělecké komunikaci tak, jak byla rozpracována v teoretickém díle Umberta Eca. Práce bude zaměřená především na Ecův koncept modelového čtenáře coby textové strategie. Pokusí se objasnit autorův náhled na interpretaci literárního díla a úlohu čtenáře při jejím konstruování.
The Role of the Reader in Umberto Eco´s Theory of Reception
Keywords: Eco; modelový čtenář; empirický čtenář; otevřené dílo; interpretace.; Eco; model reader; empirical reader; open work; interpretation.