Kreativní účetnictví ve sféře přenosu dat z manažerského do finančního účetnictví se zaměřením na zásoby - Smrčková, Radka (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce pojednává o možném uplatnění kreativního účetnictví při přenosu dat z manažerského do finančního účetnictví v rámci agendy zásob. V teoretické části práce je popsáno finanční a manažerské účetnictví včetně obecných rozdílů mezi těmito druhy účtování. Dále se zde nachází popis vybraných oblastí zásob umožňujících aplikaci kreativního účetnictví. V úvodu praktické části je shrnut přehled literatury komentářem autora. Následně jsou stanoveny dva hlavní motivy pro kreativní činnost managementu, charakterizovány oblasti zásob, které budou předmětem dalšího zkoumání a provedeny výpočty pro fiktivní výrobní podnik. Nakonec jsou tyto výpočty shrnuty a jsou navrhnuty metody vedoucí ke splnění stanoveného cíle účetní jednotky.
Creative accounting in the sphere of data transfer from management to financial accounting with a view to stock.
Keywords: kreativní účetnictví; finanční účetnictví; manažerské účetnictví; kalkulace; Creative accounting; financial accounting; management accounting; calculation