Delegování pravomocí a kompetencí při řízení mateřské školy. - Divíšková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce pojednává o delegování pravomocí a kompetencí v mateřských školách v Plzni. Bakalářská práce srovnává delegování pravomocí v těchto mateřských školách z hlediska velikosti mateřských škol, let praxe managementu. Mapuje situaci úrovně a množství delegovaných kompetencí v těchto mateřských školách managementem na další zaměstnance. Bakalářská práce komparuje názory autorů na řízení skupin, budování týmu. V teoretické rovině se zabývá motivováním zaměstnanců, delegováním řídících a rozhodovacích pravomocí vedoucího pracovníka. Závěrem bakalářské práce je návrh komplexního řešení dělby řídících a rozhodovacích kompetencí použitelných pro reálnou mateřskou školu.
Delegating powers and competences when managing a kindergarden.
Keywords: delgování pravomocí; delegování kompetencí; řízení mateřské školy; Delegating powers; delegating competences; managing a kindergarden.