Senzorické vlastnosti mražených krémů - Kadlecová, Hana (Jihočeská univerzita, 2023)
Mléčné výrobky s nízkým obsahem tuku získávají na oblibě díky vnímání jejich zdravotních benefitů. Mléčný tuk má však významný vliv na stabilitu struktury, texturu, senzorické vlastnosti a vzhled. Cílem této diplomové práce bylo zvážit možnosti využití sóji jako náhrady tuku při vývoji nízkotučného nemléčného mraženého krému.
Sensory properties of ice cream
Keywords: Mražený krém; náhrada mléčného tuku; senzorické vlastnosti; Ice cream; fat replacer; sensory properties