Poradna včera, dnes a zítra aneb Specifika práce Poradny pro uprchlíky a migranty v Českých Budějovicích - Martínková, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Poradna pro uprchlíky a migranty v Českých Budějovicích vznikla jako projekt Diecézní charity České Budějovice a v současné době funguje již patnáctým rokem. Ve své práci se zabývám vývojem této poradny - zaměřuji se na to, jak se v jednotlivých letech měnila její činnost, klientela, využívané a poskytované služby. Monitoruji vývoj projektu Poradny pro uprchlíky a migranty se zaměřením na činnost bývalých i současných pracovníků a s ohledem na jeho specifika. Jedním ze specifik Poradny pro uprchlíky a migranty v Českých Budějovicích je fluktuace pracovníků. Rámec poskytovaných služeb byl vytvořen v prvních letech existence projektu - avšak vzhledem k proměně klientely se mění charakter problémů, míra využití jednotlivých služeb, stejně jako nároky na pracovníky.
Consulting yesterday, today and tomorrow or else Work Specifics of the Centre for Refugees and Migrants in České Budějovice
Keywords: cizinec; Diecézní charita České Budějovice; migrant; poradenství; Poradna pro uprchlíky a migranty; uprchlík; vývoj; foreigner; Diocesan Charity České Budějovice; migrant; counselling; The Centre for Refugees and Migrants; refugee; development