Možnosti využití technických prostředků kontroly narkotik v silničním provozu - Špalek, Dušan (Jihočeská univerzita, 2012)
ABSTRAKT Téma diplomové práce nese název Možnosti využití technických prostředků kontroly narkotik v silničním provozu. Cílem práce bylo popsat, porovnat a zhodnotit vyhledávací metody, které se používají při silniční kontrole návykových látek veřejnými činiteli. Teoretická část je zaměřená na popis jednotlivých skupin návykových látek, jejich účinků a projevů na lidský organismus. Dále teoretická část obsahuje přehled nejčastěji používaných analytických metod. Praktická část řeší problematiku využití detekčních pomůcek u služby dopravní Policie ČR. Na základě použité metodiky, která zahrnovala průzkum domácích i zahraničních pramenů a cíleně zaměřený rozhovor, byly všechny získané poznatky důkladně vyhodnoceny a ilustrují podstatu tématu. Tato diplomová práce je strukturována tak, aby ji bylo možné využít pro činnost policejních složek a ostatních organizací, které se podílí na boji proti užívání návykových látek. Práce by také mohla být přínosem pro výuku jako studijní materiál. ?
Technical Means of Drug Control in Traffic.
Keywords: Návyková látka; Silniční doprava; Tester; Analyzátor; Detekce; Drugwipe 5+; Drager DrugTest 5000; Uživatel; Addicitve substances; Traffic; Tester; Analyser; Detection; Drugwipe 5+ Drager DrugTest 5000; User