Výuka cizích jazyků prostřednictvím dramatické výchovy - Jirovská, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Autorka v této práci nastiňuje možnost využití metod a technik dramatické výchovy při výuce cizího jazyka pro žáky prvního stupně základní školy, tedy ve věku 6 ? 11 let. Zabývá se tématy, jako je edukace a edukační procesy. Dále se zde hovoří o základních metodách a technikách dramatické výchovy, osobnosti pedagoga a žáka.
Teaching foreign languages through drama education
Keywords: dramatická výchova; výuka; edukace; cizí jazyky; metody; techniky; osobnost; rámcový vzdělávací program; vývojové období; motivace; hra; drama education; teaching; education; foreign languages; methods; techniques; personality; framework educational programme; development stages; motivation; game